AĞRI – Türiye geneli saat 5’ de başlayan miting Ağrı'da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Valilik önünde toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla meydanı doldurdu.
Ağrı Valiliği önünde düzenlenen Miting’e Ağrı Valisi Musa Işın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, İl Jandarma Komutanı Albay Çoşkun Sel, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe HÜDA PAR il Başkanı Şaban Gökhan ile siyasi parti başkanları, protokol üyeleri ve on binlerce vatandaş katıldı.
Miting Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı HÜDA PAR il Başkanı Şaban Gökhan selamlama konuşması yaptı. konuşmasında ‘’Tüm farklılıklarımızı tüm farklı düşüncelerimizi bir tarafa bırakarak birlerimiz noktasında rabbimiz bir,kıblemiz bir,dinimiz bir,peygamberimiz bir,kuranımız bir evet birlerin etrafında kenetlenerek inşallah bu tür girişimlere bir daha fırsat vermeyeceğiz.’’ Dedi
Ardından ak parti il Başkanı Kemal Atmaca selamla konuşmasını yapmak için platforma çıktı. Atmaca ’’15 temmuzdaki bu direniş sokaklara çıkış bütün batı ve emperyalizme şu mesajı verdi ey emperyalizm ve yerli iş birlikçileri haddinizi bilin’’ ifadelerini kullandı.
AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, “15 Temmuz'dan bu yana tüm siyasi parti temsilcilerimiz, vakıflarımız, derneklerimiz bu darbeye karşı göstermiş oldukları sağlam duruş sebebi ile Ağrımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dedi.
Mitingte konuşma yapan Ağrı Valisi Musa ışın şu ifadeleri kullandı."Sizdeki bu iman, bu kahramanlık, bu yiğitlik oldukça hiç kimse, ne FETÖ'nun uşakları, ne bu memlekete bugüne kadar ihanet etmiş bütün terör örgütleri sizin ayağınızın altında ezilmeye mahkumdur." dedi.
Sahne grup özlem sanatçıları seslendirdiği bir birinden güzel eserlerle şenlendi
Miting alanında Sinevizyon gösteri ve İstanbul yeni kapı meydanındaki miting canlı olarak izlendi.
Halkın yoğun olarak katıldığı miting gece geç saatlere kadar devam etti.
Ağrı müftüsü İbrahim Gemici'nin yaptığı dua ile miting son buldu.
.gif)









